Mentor voor cliënt Bartiméus, SMB

Gegevens organisatie

Organisatie: SMB (Stichting Mentoren Bartiméus)
Contactpersoon: K.T. Dragt
Functie contactpersoon: secretaris SMB
Adres: Oude Arnhemsebovenweg 3
Postcode/plaats: 3941 XM Doorn
Telefoon: 0488-454161
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vacature:
Mentor.

Doel van de organisatie

De SMB is een kleine stichting die zich ten doel stelt voor volwassen niet wilsbekwame cliënten van Bartiméus, die geen familielid meer hebben die hun belangen behartigt, een mentor te werven die gaat functioneren als wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt. De SMB zorgt voor werving, introductie, scholing, en begeleiding van de mentor. Het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

Omschrijving van de werkzaamheden:
De( kandidaat) mentor start met een kennismakingstraject met de cliënt van enkele maanden. Na benoeming door de rechter is de mentor de wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt en neemt beslissingen op het gebied van verpleging, verzorging, behandeling en begeleiding. De mentor dient steeds het belang van de cliënt voor ogen te houden en waar mogelijk rekening te houden met zijn of haar mening. De mentor is het aanspreekpunt voor de groepsleiding. De mentor is aanwezig bij de bespreking van het ondersteuningsplan en tekent bij instemming voor akkoord.

Tijdsbesteding:
De SMB vindt het van groot belang dat er een band tussen mentor en cliënt wordt opgebouwd. Uitgangspunt hierbij is dat de mentor de cliënt in ieder geval 1 keer per 2 maanden bezoekt, bij voorkeur 1 keer per maand. De mentor kan ook activiteiten met cliënt ondernemen als fietsen, wandelen e.d.
Per maand gaat het om een tijdsbeslag van circa 5 uur.

Bijzonderheden:
De stichting Bartiméus Sonneheerdt geeft begeleiding aan cliënten die blind of slechtziend zijn en soms te maken hebben met meervoudige beperkingen. Een aantal cliënten woont op eigen terrein in Doorn, Zeist of Ermelo. Men woont individueel of in woningen met 4 tot 6 medebewoners. Raadpleeg voor meer informatie de internet site van de stichting: www.bartimeus.nl.
Wilt u zich inzetten voor de belangen van de gehandicapte medemens neem dan per telefoon of mail contact op. Wij nemen dan spoedig contact met u op voor het maken van een kennismakingsgesprek.