Deskundige vrijwilliger financiële ondersteuning bewoners

Gegevens organisatie:

Organisatie: De Instap
Contactpersoon: Anita van Kranenburg, locatiemanager
Postbus 8090, 6710 AB Ede
06 419 33 498
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.deinstap.org
 

Vacature:

Deskundige vrijwilliger financiële ondersteuning bewoners
 

Doel van de organisatie:

Stichting De Instap richt zich op nazorg aan (ex) gedetineerde burgers. We bieden met Huisvesting Plus een samenhangend en laagdrempelig programma. Met behulp van onze deskundige vrijwilligers lopen we op met mensen die ons (even) nodig hebben om een maatschappelijk geaccepteerd bestaan op te bouwen.

Omschrijving van de werkzaamheden:

De insteek van de vrijwilliger is het contact van mens tot mens. Om dit vorm te geven zijn vertrouwen krijgen en tijd hebben belangrijke voorwaarden. Als vrijwilliger erken en werk je vanuit deze voorwaarden.
Je ondersteunt een of meerdere bewoners van een woning van De Instap in Driebergen bij het op orde brengen van hun financiën. Per bewoner stelt de locatiemanager een individueel plan van aanpak op. De ondersteuning is maatwerk. Hierbij kun je denken aan budgetbeheer, ondersteunen bij de aanvraag van een uitkering, het openen en ordenen van de post, het lezen van brieven waarbij moeilijke termen worden gebruikt.
De bewoners verblijven bij De Instap om hun leven weer op de rit te krijgen. Zij verblijven maximaal 9 maanden bij De Instap aansluitend aan hun detentie.
Als vrijwilliger werk je onder begeleiding van de locatiemanager.
 

Tijdsbesteding:

Voor het opbouwen van het vertrouwen met de bewoners vragen we een beschikbaarheid van minimaal 2 uur per week. Werktijden zijn in overleg, afhankelijk van beschikbaarheid, en de vraag die er op financieel gebied ligt en verantwoordelijkheid.
Bijzonderheden: Je onderschrijft de doelstellingen van De Instap. De vrijwilliger heeft affiniteit met de doelgroep en is betrokken bij de bewoners, maar met gepaste aftand. Daarbij is de vrijwilliger cliëntgericht en flexibel. De vrijwilliger kan reflecteren op eigen handelen, kan luisteren en staat stevig in zijn schoenen. Je kunt omgaan met gevoelige privacygegevens. Je hebt kennis en ervaring met financiële administratie.
Het is een pré als je naast Nederlands een andere taal spreekt.
 

Bijzonderheden

Van iedere vrijwilliger wordt een VOG gevraagd. We hanteren een periode van 6 weken waarbij beide partijen proeven aan de samenwerking.

Je krijgt van ons een introductieprogramma. Er is begeleiding, je staat er niet alleen voor. Scholing en workshops zijn onderdeel van onze deskundigheidsbevordering. Daarnaast is er een WA verzekering en ongevallen verzekering voor vrijwilligers.