(Mantel)zorgvrijwilligers voor dementerenden 75+, Welnúh

Gegevens organisatie:
Organisatie: Stichting Welnuh
Contactpersoon: Diana Stalenhoef
Tel: 06 86 89 8555
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Vacature:
Wij zoeken (mantel)zorgvrijwilligers die in een vroeg stadium gekoppeld worden aan een persoon die thuis woont en waarbij dementie is geconstateerd (de hulpvrager) en aan zijn mantelzorger. De vrijwilliger heeft tijd voor beiden en gaat leuke dingen met hen ondernemen, is een luisterend oor en biedt persoonlijke aandacht.
 

Doel van de organisatie:

Welnúh is een welzijnsstichting en heeft de gehele gemeente Utrechtse Heuvelrug als werkgebied. Dat betekent de dorpen Doorn, Driebergen, Amerongen, Maarn, Leersum, Maarsbergen en Overberg.
Welnúh wil door middel van haar activiteiten een bijdrage leveren aan het individuele en maatschappelijke welzijn van inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Welnúh richt zich met haar activiteiten op alle leeftijds- en doelgroepen binnen de samenleving. Daarnaast is er speciale aandacht voor die personen, leeftijds- en/of doelgroepen, die door diverse factoren kwetsbaar zijn binnen de samenleving of zelfs de aansluiting met die lokale samenleving dreigen te verliezen of al verloren hebben.

 Omschrijving van de werkzaamheden:

Met regelmaat spreekt de (mantel)zorg vrijwilliger af met de hulpvrager en de mantelzorger. De invulling en frequentie zijn afhankelijk van de behoefte. Het kan zijn dat de behoefte bestaat om samen met de hulpvrager erop uit te gaan bijvoorbeeld naar het dorp, een boodschapje doen, kopje koffie drinken, of een middagje Zeist maar het kan ook zijn dat de mantelzorger even zijn verhaal kwijt wil of even alleen op pad wil en u als vrijwilliger bij de hulpvrager thuis blijft en samen de krant leest. De invulling van de werkzaamheden wordt u samen op maat gemaakt.
 

Tijdsbesteding

Gemiddeld elke week een afspraak maar ook dit is in overleg en naar behoefte.