Vrijwilliger bloemschikken voor het Zonnehuis, QuaRijn

Gegevens organisatie
Organisatie: QuaRijn, locatie Het Zonnehuis
Contactpersoon: Ivette Albertazzi
Functie contactpersoon: Adviseur vrijwilligerswerk
Adres: Bergweg 2
Postcode/plaats: 3941 RB Doorn
Telefoon: 0343-474713
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Website: www.gekopdezorg.nl en www.QuaRijn.nl
 
Vacature
Bloemen houden van mensen en omgekeerd. Dat geldt ook voor de bewoners van het Zonnehuis. Zij genieten enorm van de activiteit en hebben nog lang plezier van de mooie bloemstukjes die ze samen met de vrijwilligers maken.
 
Doel van de organisatie
QuaRijn biedt ouderen een breed pakket van wonen, welzijn en zorg. QuaRijn ondersteunt levenskwaliteit en menselijke waardigheid. We richten ons op ouderen, hun naasten en hun hulpverleners in de regio. We staan open voor iedereen ongeacht levensovertuiging of maatschappelijke beschouwing. We zijn altijd in de buurt en bieden persoonlijke zorg op maat. We hebben aanleunwoningen, woonzorgcomplexen, thuiszorg, dagbehandeling, dagactiviteiten, revalidatie en reactivering, verzorgingshuizen, verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Het QuaRijn Kennis en BehandelCentrum staat voor onze cliënten klaar met fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopediste, specialisten ouderengeneeskunde, psychologen en een diëtist. Met zo'n 1200 medewerkers verleent QuaRijn professionele zorg. Ongeveer 600 vrijwilligers ondersteunen bij allerlei (welzijns)activiteiten.
Woonzorgcentrum het Zonnehuis is prachtig gelegen aan de rand van Doorn en biedt zorg aan mensen met lichamelijke en/of geestelijke aandoeningen.
 
Omschrijving van de werkzaamheden
Samen met een andere vrijwilliger bloemen kopen op de markt en hiervan samen met cliënten mooie bloemstukjes maken. De vrijwilligers zijn elke week op een andere afdeling actief.
 
Tijdsbesteding
Elke donderdagochtend of eventueel om de week.
 
Bijzonderheden
Wat verwachten wij van u?
•           affiniteit met (dementerende) ouderen
•           een open en respectvolle houding
•           geduld, tact en inlevingsvermogen
•           goede sociale vaardigheden
•           gevoel voor sfeer
       
QuaRijn vraagt van alle medewerkers en vrijwilligers een VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag). Deze hoeft pas te worden aangevraagd na de start van het vrijwilligerswerk.
 
Wat bieden wij?
 
 •          zinvol vrijwilligerswerk
•           goede instructie en begeleiding
•           een vaste contactpersoon
•           een reiskostenvergoeding als u niet in Doorn woont
•           een WA- en ongevallenverzekering tijdens de werkzaamheden
•           mogelijkheid tot deelname aan scholing of themabijeenkomsten