Ontbijtvrijwilligers in Beatrix Doorn en De Ridderhof Amerongen, QuaRijn

Ontbijtvrijwilligers, kleinschalig wonen, Beatrix, Ridderhof, QuaRijn
Gegevens organisatie:
Organisatie: QuaRijn, locatie Beatrix
Contactpersoon: Ivette Albertazzi
Functie contactpersoon: Adviseur vrijwilligerswerk
Adres: Jacob van Ruijsdaellaan 17
Postcode/plaats: 3941 ZE Doorn
Telefoon: 0343-474713
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
Website:
www.gekopdezorg.nl en www.QuaRijn.nl
Vrijwilligers voor een fijne start van de dag
Wil jij bijdragen aan een fijne start van de dag voor onze bewoners? Kom dan helpen als vrijwilliger bij het ontbijt. Je dekt de tafel, zet koffie en thee, helpt met brood smeren en snijden en soms help je iemand met eten. Af en toe maak je er iets bijzonders van door eitjes of wentelteefjes te bakken of sinaasappels te persen. Het is ook heel belangrijk dat je een bijdrage levert aan de gezellige sfeer aan tafel. Dankzij de extra (individuele) aandacht van onze vrijwilligers eten onze cliënten beter en met meer plezier. Als je het leuk vindt, kun je na het ontbijt nog blijven om bijvoorbeeld met een bewoner te wandelen of een spelletje te doen.
De afdeling
Binnen onze locatie Beatrix zijn vier kleinschalige woongroepen voor dementerende ouderen. In elke woongroep wonen 6 cliënten. in de Riddehof zijn acht groepen met zes tot acht cliënten. ‘We doen het zoals thuis’. Dit betekent dat bewoners zoveel mogelijk een thuissituatie ervaren door gezamenlijk te koken, te wassen en doordat er een gezamenlijke huiskamer aanwezig is. Het dagritme van bewoners wordt bepaald door de wensen en mogelijkheden van de bewoners zelf. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn binnen het kleinschalig wonen- concept erg belangrijk. Dankzij hen zijn er extra activiteiten en meer individuele aandacht.

Tijdsbesteding
1x per week van ongeveer 8.00 tot 11.00 uur. Ook  2x  per week of om de week is mogelijk.  Dag(en) in  overleg.
Bijzonderheden
Wat verwachten wij van u?
•           affiniteit met dementerende ouderen
•           een open en respectvolle houding
•           geduld, tact en inlevingsvermogen
•           goede sociale vaardigheden
Wat bieden wij?
•           zinvol vrijwilligerswerk
•           goede instructie en begeleiding
•           een vaste contactpersoon op de afdeling
•           een reiskostenvergoeding als u niet in Doorn woont
•           een WA- en ongevallenverzekering tijdens de werkzaamheden
•           mogelijkheid tot deelname aan scholing of themabijeenkomsten
•           Een keer per jaar worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet en aan het eind van het jaar ontvangt iedere vrijwilliger een kerstattentie.
De locatie
Woonzorgcentrum Beatrix is al decennia lang een begrip in Doorn. Dat geldt ook voor de Ridderhof in Amerongen.
 
Doel van de organisatie
QuaRijn ondersteunt levenskwaliteit en menselijke waardigheid. We richten ons op ouderen, hun naasten en hun hulpverleners in de regio. We staan open voor iedereen ongeacht levensovertuiging of maatschappelijke beschouwing. We hebben woonzorgcentra en woonzorgcomplexen in de gemeenten Bunnik, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede en een Kennis- en Behandelcentrum in Doorn en in Veenendaal. Er werken bij ons zo'n 1200 medewerkers en 600 vrijwilligers. Hierdoor zijn we altijd in de buurt. Dichtbij, nieuwsgierig, gedreven en met vertrouwen, zijn de kernwaarden van waaruit we werken.
QuaRijn wil dat senioren zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen leven in hun eigen buurt, zoals ze gewend zijn. Dit kan omdat we zowel wonen, welzijn als zorgmogelijkheden hebben, ook gespecialiseerde. We sluiten aan bij de persoonlijke situatie van onze cliënt.