Gastvrouwen / heren voor Tabaksteeltmuseum Amerongen

Gegevens organisatie

Organisatie: Tabaksteeltmuseum Amerongen
Contactpersoon: Jan Hoogendoorn (06 2314 9114)
Functie contactpersoon: beheerder
Adres: Burg. Jhr. H.v.d. Boschstaat 46
Postcode/plaats: 3958 CD Amerongen
Telefoon algemeen: 0343 456500
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.tabaksteeltmuseum.nl

Vacature

Het Tabaksteeltmuseum Amerongen zoekt enthousiaste gastheren en gastvrouwen!

Het Tabaksteeltmuseum is gevestigd in een voormalige tabaksschuur in Amerongen en vertelt het verhaal van drie eeuwen tabaksteelt op de Utrechtse Heuvelrug. Een unieke periode uit de geschiedenis!

Het museum wordt beheerd door een stichtingsbestuur en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Om de bedrijfsvoering van het Tabaksteeltmuseum te professionaliseren zijn we voor de commissie Publieksactiviteiten op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die in het museum als gastheer of gastvrouw actief willen zijn.

Doel van de organisatie

Het museum vertelt de geschiedenis van de tabaksteelt op de Utrechtse Heuvelrug aan de hand van een aantal thema’s als “De Ontdekking van de Tabak”, “De Tabaksteelt in Amerongen”, “De verwerking van de Tabak”, “Tabak als genotmiddel”, “Tabak als medicijn” en “Sociaal economische omstandigheden”.
Het voorste deel van het museum herbergt de permanente collectie (vitrines, fotopresentaties, computeranimaties,video). Het achterste deel van het museum is een authentieke droogschuur waar te zien is hoe de tabak van het tabaksveld werd gedroogd en verwerkt. Op de demonstratieakker voor het museum wordt in de zomermaanden, in de praktijk getoond hoe de tabaksteelt eeuwenlang verliep.

Omschrijving van de werkzaamheden

Gastheer- en gastvrouwschap: het dagelijks beheer van het museum, de ontvangst van bezoekers, het verzorgen van groepsrondleidingen, het begeleiden van educatieve projecten en de ontvangst van schoolklassen.

Tijdsbesteding

Gemiddeld een middag per maand.

Het verzorgen van groepsrondleidingen en het begeleiden van schoolklassen geschiedt op af