Meeleefgezinnen gezocht voor jonge kinderen

Gegevens organisatie:

Organisatie: Stichting MeeleefGezin
Contactpersoon: Femke van Trier
Functie contactpersoon: directeur
Adres: Nassaulaan 2
Postcode/plaats: 3941 ED Doorn
Telefoon: 06-23712494
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.meeleefgezin.nl 

Vacature:

Vrijwillige meeleefgezinnen die tenminste een dag(deel) per week en een weekend in de maand in hun gezin een jong kind opvangen (0 tot 5 jaar) van ouders met psychische (GGZ) problemen.

Doel van de organisatie:

Stichting MeeleefGezin richt zich op de gezonde ontwikkeling van jonge kinderen middels opvang in een meeleefgezin. Dat is juist in de eerste levensjaren van groot belang voor zijn verdere leven. Het voorkomt gedrags- en ontwikkelingsproblemen. Het kind krijgt daarmee betere toekomstkansen. Dat is ook wat zijn ouders graag willen. Als ouders even worden ontlast, tot rust komen en hun leven op orde houden, zorgen zij met meer plezier voor hun kind. Het kind kan thuis blijven wonen. Zo draagt het meeleefgezin ook indirect bij aan de ontwikkeling van het kind. Hechtingsproblemen worden voorkomen.

Omschrijving van de werkzaamheden:

Het in uw gezin bieden van een rustige, stabiele, veilige plek aan een jong kind. Vooral in emotioneel opzicht 'er zijn’ voor het kind. Zich in het kind kunnen verplaatsen en stimuleren van zijn ontwikkeling in gewone dagelijkse situaties. Wat extra aandacht hebben voor spel en spelen. Respect hebben voor zijn ouders.

Tijdsbesteding:

Een dag(deel) per week en een weekend in de maand is de minimale tijd die voor een jong kind nodig is om zich vertrouwd te kunnen voelen. Het mag ook meer zijn. U kunt dat zelf aangeven. De instroom van jonge kinderen voor een meeleefgezin is van 0 – 5 jaar. We hopen dat er een klik tot stand komt, waarbij het contact daarna ook in stand blijft. Dan is er altijd een luisterend oor op een vertrouwde plek, als het thuis even iets minder gaat. Kinderen blijven altijd loyaal aan hun ouders ook onder minder optimale omstandigheden.

Bijzonderheden:

U volgt een training (tevens screening) waarin u een voorbereiding krijgt op uw rol als meeleefouder. Beide meeleefouders nemen deel aan de training. De training omvat 6 Modulen van twee uur op een avond. Video’s, stellingen, een spel en ervaringsdeskundigen die komen vertellen, maken deel uit van de training.