Vrijwilliger bij infocentrum Tabaksschuur, Utrechts Landschap

Gegevens organisatie:

Organisatie: Utrechts Landschap
Contactpersoon: Irene van den Broek
Functie contactpersoon: Vrijwilligerscoördinator
Adres: Bunnikseweg 39
Postcode/plaats: 3732 HV De Bilt
Telefoon: 030 - 030-221 99 95 (ma, di, do)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.utrechtslandschap.nl

Vacature:

In Tabaksschuur Amerongen, gelegen aan de Veenseweg, is een informatiecentrum van Utrechts Landschap gevestigd dat draait op de inzet van een groep vrijwilligers. Vrijwilligers verstrekken informatie over Utrechts Landschap en over de wandelmogelijkheden in de omgeving. Ze verkopen producten uit een assortiment variërend van natuurvriendelijke levensmiddelen tot cadeauartikelen en wandelboekjes. Ze bieden bezoekers een kop koffie of thee aan. Verder helpen ze een paar keer per jaar mee bij een extra activiteit zoals bijvoorbeeld de herfstmarkt.

Doel van de organisatie:

Bij Utrechts Landschap werken ongeveer 50 medewerkers. Zij werken op de afdelingen beleid & planvorming, terreinbeheer, exploitatie, publiek & relatie en bedrijfsvoering.

Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en twee keer per jaar het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.

Omschrijving van de werkzaamheden:

- Bezoekers informeren over de wandelmogelijkheden rond het infocentrum;
- Bezoekers informeren over Utrechts Landschap;
- Verkoop van producten en koffie en thee;
- Een paar keer per jaar ondersteuning bieden bij evenementen
Heeft u belangstelling voor natuur en natuurbescherming? Lijkt het u interessant zelf meer te leren over de natuur in uw woonomgeving? Spreekt het u aan bezoekers welkom te heten en te informeren over Utrechts Landschap en het Nationaal Park Utrechts Landschap ? Dan is Tabaksschuur Amerongen de plek voor u om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Tijdsbesteding:

Gemiddeld een dagdeel per 14 dagen, op woensdag-, zaterdag- of zondagmiddag.

Bijzonderheden:

Utrechts Landschap heeft zo'n 500 vrijwilligers die actief zijn op en in allerlei gebieden. Per gebied zijn de vrijwilligers georganiseerd in vrijwilligerscommissies en werkgroepen. Zij begeleiden onder andere excursies en organiseren tentoonstellingen, lezingen en evenementen zoals de herfstmarkt in Tabaksschuur Amerongen. 

Omdat alle groepen lokaal zijn georganiseerd, zijn de meeste vrijwilligers actief in hun eigen woonomgeving.