Vrijwilliger communicatie Tabaksschuur Amerongen, Utrechts Landschap

 

Organisatie:

Utrechts Landschap
Contactpersoon: Irene van den Broek
Functie contactpersoon: Vrijwilligerscoördinator
Adres: Bunnikseweg 39
Postcode/plaats: 3732 HV De Bilt
Telefoon: 030 - 030-221 99 95 (ma, di, do)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.utrechtslandschap.nl 


Vacature:

In Tabaksschuur Amerongen, gelegen aan de Veenseweg, is een informatiecentrum van Utrechts Landschap gevestigd dat draait op de inzet van een groep vrijwilligers. Vrijwilligers verstrekken informatie over Utrechts Landschap en over de wandelmogelijkheden in de omgeving. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die de communicatie kan verzorgen.


Doel van de organisatie:

Bij Utrechts Landschap werken ongeveer 50 medewerkers. Zij werken op de afdelingen beleid & planvorming, terreinbeheer, exploitatie, publiek & relatie en bedrijfsvoering.
Utrechts Landschap is een actieve en creatieve organisatie, waar eigen initiatief wordt gewaardeerd. Vrijwilligers kunnen cursusbijeenkomsten over uiteenlopende thema's bijwonen en deelnemen aan excursies. Er is ruimte voor gezelligheid en ontspanning. Iedere vrijwilliger ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift ‘Mijn Utrechts Landschap’ en twee keer per jaar het personeels- en vrijwilligersblad ‘Van Binnen’.

Omschrijving van de werkzaamheden:

- schrijven en verspreiden van persberichten;
- verzamelen van informatie voor het vervaardigen van de persberichten;
- vullen van de agenda op www.utrechtslandschap.nl, en bij regionale organisaties;
- maken van flyers.
Vooral vermeldingen op de Sociale Media, zoals Facebook en Twitter zijn voor het team belangrijk.
Heeft u een creatieve schrijfstijl? Spreekt het u aan ervoor te zorgen dat de activiteiten in en rond Tabaksschuur Amerongen breed bekend worden in Amerongen en de wijde omgeving? Heeft u belangstelling voor natuur en natuurbescherming? Lijkt het u interessant zelf meer te leren over de natuur in uw woonomgeving? Dan is vrijwilliger communicatie de vrijwilligersfunctie voor u.


Tijdsbesteding:

Gemiddeld een dagdeel per week, in te vullen naar eigen inzicht


Bijzonderheden:


Utrechts Landschap heeft zo'n 600 vrijwilligers die actief zijn op en in allerlei gebieden. Per gebied zijn de vrijwilligers georganiseerd in vrijwilligerscommissies en werkgroepen. Zij begeleiden onder andere excursies en organiseren tentoonstellingen, lezingen en evenementen zoals de herfstmarkt in Tabaksschuur Amerongen.
Omdat alle groepen lokaal zijn georganiseerd, zijn de meeste vrijwilligers actief in hun eigen woonomgeving.