Bestuurslid Activiteiten De Zonnebloem Leersum

Gegevens organisatie:

Organisatie: Nationale Vereniging De Zonnebloem, Plaatselijke afdeling Leersum

Contactpersoon:  C. van der Weide

Functie contactpersoon: Secretaris

Adres:  Prins Bernhardlaan 2

Postcode/plaats:   3956 XS Leersum

Telefoon: 0343-461007 / 06-47332254

E-mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: http://www.zonnebloem.nl/leersum

Vacature: 

Bestuurslid Activiteiten De Zonnebloem Leersum

Doel van de organisatie

De Nationale Vereniging De Zonnebloem is één van de grootste vrijwilligersorganisaties in Nederland. Dit betekent dat wij een team van professionals hebben die ons ondersteunen in ons werk (het Nationaal Bureau van De Zonnebloem in Breda en per provincie een Districtshoofd).

De afdeling Leersum bestaat uit een warme groep vrijwilligers die huisbezoeken aflegt en maandelijks activiteiten organiseert om mensen met een fysieke beperking een prettige dag te bezorgen. 

 Wil jij mensen met een fysieke beperking graag in het Zonnetje zetten? Vind je het leuk om activiteiten te organiseren? Beschik je over coördinerende vaardigheden? Dan hebben wij een leuke vacature voor jou.

Door huisbezoek en maandelijkse activiteiten zorgen wij ervoor dat mensen met een lichamelijke beperking door langdurige ziekte, handicap of ouderdom zorgeloos en vanzelfsprekend deel kunnen nemen aan de samenleving.

Omschrijving van de werkzaamheden:

  • commissie activiteiten (overleg 1x per maand)

Samen met de collega’s van de commissie activiteiten ga je aan de slag om maandelijkse activiteiten voor mensen met een fysieke beperking te organiseren. Met deze collega’s kom je elke maand bij elkaar om de stand van zaken door te nemen en de taken te verdelen over de eerstvolgende activiteit. Je hebt hierin een coördinerende rol en maakt een verslag van het overleg.

  • deelnemen activiteiten

Je kunt deelnemen aan de maandelijkse activiteiten om mensen met een fysieke beperking te begeleiden en na afloop een verslag (laten) maken over de activiteit. Het is niet verplicht om daar elke maand bij aanwezig te zijn.

  • bestuursvergadering (4x per jaar)

Je maakt deel uit van het Plaatselijk Bestuur en bespreekt de voortgang van de activiteiten en stemt met jouw medebestuursleden beslissingen af bijvoorbeeld over de financiën. Ook denk je mee over de lopende zaken.

  • plaatselijke vergadering (4x per jaar met alle vrijwilligers)

Eén keer per kwartaal ontmoet je jouw collega vrijwilligers (circa 30 personen). Je informeert hen over de ervaringen van de activiteiten en geeft hen de gelegenheid om hun bevindingen kenbaar te maken. Je stelt jouw collega’s ook op de hoogte van de activiteiten die nog op de planning staan.

  • overige taken

Via de mail onderhoud je contact met de bestuursleden over verschillende onderwerpen. Ook kan het zijn dat je een aantal zaken moet regelen die voortvloeien uit de vergadering van de commissie activiteiten.

Tijdsbesteding:

Ongeveer 10 tot 15 uur per maand.

Het bestuur en de commissie activiteiten vergaderen overdag bij iemand thuis.

De vergadering met alle vrijwilligers vinden plaats in de avonduren in Leersum. De activiteiten voor mensen met een fysieke beperking zijn over het algemeen in de middag.

Bijzonderheden:

Om een indruk te krijgen van de activiteiten kun je een kijkje nemen op onze website: http://www.zonnebloem.nl/leersum

Wij hopen dat jij ons team wilt versterken en kijken uit naar jouw react