Chauffeur +Bus

Gegevens organisatie:

Organisatie: Stichting +BusUtrechtse Heuvelrug

Contactpersoon: Fons van Leeuwen

Functie contactpersoon: Bestuurslid/coördinator

Adres: Jachtlaan 48

Postcode/plaats: 3972TV Driebergen

Telefoon: 0343 518467

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website: www.plusbusuh.nl

Vacature:

Chauffeur +Bus

Doel van de organisatie:

Het doel van de +Bus is te voorkomen dat ouderen in een isolement komen. Dit gebeurt door het vrijwel dagelijks aanbieden van gezamenlijke dagtochtjes met een 9-persoonsbusje. Hiermee kunnen ouderen die minder mobiel zijn, met een chauffeur en begeleider een gezellig dagje uit. De +Busis bestemdvoor 55+-ers die er graag eens tussenuit willen.

De Stichting +Bus is een zelfstandige organisatie, waar ca. 40 enthousiaste  vrijwilligers actief zijn. De dagelijkse uitjes kunnen bestaan uit bezoekjes aan winkelcentra, musea of steden, rondvaarten of rondritten en andere bezienswaardigheden. De kosten van de uitstapjes variëren tussen ca. € 10 en € 40. De deelnemers worden thuis opgehaald en gebracht: dit is het  grote voordeel van de +Bus.  Jaarlijks nemen ca. 1400 mensen uit de doelgroep deel aan de uitstapjes.

Omschrijving van de werkzaamheden:

  • U heeft affiniteit met ouderen en wilt bijdragen aan een gezellige dag voor de groep.
  • U bent representatief, vriendelijk, stressbestendig en geduldig en u kunt omgaan met ander gedrag. U beschikt over een goed concentratievermogen.
  • U bent fysiek in staat ouderen te ondersteunen en opvouwbare rolstoelen en rollators  in de bus te tillen en vast te zetten.
  • U kunt zich inleven in de belevingswereld van de deelnemers en biedt ze een luisterend oor.
  • U bent in staat op een prettige manier samen te werken met andere vrijwilligers.
  • U bewaart een ‘zakelijke’ afstand tot deelnemers.
  • Van u wordt een basale kennis van het PlusBus Informatie Systeem (PIS) verwacht. Ook neemt u regelmatig kennis van relevante documenten voor vrijwilligers op de site
  • U neemt deel aan een korte cursus EHBO, georganiseerd door de +Bus, waardoor u in noodsituaties 1e hulp kunt bieden.

Tijdsbesteding:

  • De +Busgaat er bijna elke dag op uit. U bent bereid om in principe 2 x per maand met de bus op pad te gaan. U kunt zelf uitkiezen op welke data u wilt rijden: u tekent hiervoor één maand van te voren in. We zijn op zoek naar chauffeurs die ook in de weekends kunnen rijden.