Beheerswerkzaamheden op Landgoed de Laan

Gegevens organisatie:

Organisatie: Landschap Erfgoed Utrecht
Contactpersoon: Hélène Hine
Functie: Onderhoud historische tuin en park
contactpersoon: Hester Hinrichs
Adres: Landgoed Oostbroek, Bunnikseweg 25
Postcode/plaats: 3732 HV De Bilt
Telefoon: : 030-2205534 0302205534
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: www.landschaperfgoedutrecht.nl/vrijwilligerswerk 

Vacature:

Ga aan de slag op een bijzondere plek in de provincie, Landgoed de Laan: Het verrichten van beheerwerkzaamheden in het landschap onder begeleiding van een professioneel ploegbegeleider.

Doel van de organisatie:

Landschap Erfgoed Utrecht wil mensen de waarde van het landschap en het erfgoed laten ervaren. Dat doen we door met kenners, liefhebbers en doeners betekenis te geven aan zaken die het waard zijn om te behouden.
Ieder jaar zetten vrijwilligers zich in voor landschap en erfgoed in de provincie Utrecht. Zij dragen bij aan het behoud van een mooi landschap en een rijk erfgoed. Landschap Erfgoed Utrecht adviseert en ondersteunt de vrijwilligers met kennis, cursusmogelijkheden, organisatiekracht en/of gereedschap.

Omschrijving van de werkzaamheden:

Voor Landgoed de Laan dat onder landschapsbeheer staat van Stichting Landschapsbeheerploegen Utrecht worden er enthousiaste vrijwilligers gezocht die een onmisbare bijdrage willen leveren aan het beheer en onderhoud van het landschap van Utrecht. Een landschapsbeheerploeg bestaat uit een ploegbegeleider die met minimaal 5 vrijwilligers het werk uitvoert. Je maakt onderdeel uit van een hecht team van enthousiaste mensen en doet zeer afwisselend werk op bijzondere plekken.
Het werk is erg divers en bestaat uit klussen als onderhoud van de historische tuin van buitenplaatsen, wilgen knotten, het maaien en schonen van poelen, aanleggen en onderhouden van broeihopen voor ringslangen, onderhoud van lanen, aanplanten van bomen en struiken, afzetten van hakhout, maaien en afhooien van hooilandjes en aanleg en onderhoud van hoogstamfruitboomgaarden. Je leert veel over het beheer en onderhoud van het landschap en je komt daarbij regelmatig op bijzondere plaatsen die veelal niet vrij toegankelijk zijn.
De werkzaamheden vinden plaats op donderdag. Verzamelt wordt er bij de werkschuur om 8.45 uur. Deze is te bereiken via de Dwarsweg 69 Overberg, waarna je 200 meter het bospad moet volgen.

Tijdsbesteding:

Een dagdeel per week

Bijzonderheden:

Wat wij vragen aan competenties en beschikbaarheid:
• Je hebt een praktische instelling
• Je bent bereid om wekelijks op een vaste dag en bij verschillende weersomstandigheden buiten te werken
• Je bent bereid om opdrachten aan te nemen van de ploegbegeleider
• Er wordt gewerkt van ongeveer 8.45 uur tot 15.30 uur

Wat wij bieden:
• Vrijwilligersvergoeding of kilometer vergoeding
• Bemiddeling bij declaraties gemeentelijke vrijwilligersverzekering
• Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn beschikbaar
• Vrijwilligers kerstdiner
• Jaarlijkse vrijwilligersdag
Geïnteresseerd of vragen? Neem dan contact op met het Steunpunt vrijwilligerswerk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 030 220 55 34.