Vrijwilliger kleinschalig wonen, Ridderhof QuaRijn

Gegevens organisatie:
Organisatie: QuaRijn, locatie De Ridderhof
Contactpersoon: Ivette Albertazzi
Functie contactpersoon: Adviseur vrijwilligerswerk
Adres: De Postmeester 93
Postcode/plaats: 3958 DC Amerongen
Telefoon: 0343-474713
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: 
www.gekopdezorg.nl en www.QuaRijn.nl 
Omschrijving van de werkzaamheden
Als vrijwilliger van een woning kunt u alle kanten op: zorgen voor een kopje koffie of thee, ondersteuning bieden bij het ontbijt  en de overige maaltijden, koken of een taart bakken. Een spelletje doen,  wandelen of fietsen (op de duofiets) met een bewoner. Muziek maken, bloemschikken of de planten verzorgen. Ondanks hun dementie zijn veel bewoners nog goed in staat om leuke dingen te doen en daarvan te genieten. Als u zelf ideeën hebt, kunt u dit bespreken met de wooncoördinator. Er is veel mogelijk en wij maken graag gebruik van uw talenten.
De afdeling
Binnen onze locatie De Ridderhof zijn 8 kleinschalige woongroepen voor dementerende ouderen. In elke woongroep wonen 6-8 cliënten. ‘We doen het zoals thuis’. Dit betekent dat bewoners zoveel mogelijk een thuissituatie ervaren door gezamenlijk te koken, te wassen en doordat er een gezamenlijke huiskamer aanwezig is. Het dagritme van bewoners wordt bepaald door de wensen en mogelijkheden van de bewoners zelf. Vrijwilligers en mantelzorgers zijn binnen het kleinschalig wonen- concept erg belangrijk. Dankzij hen zijn er extra activiteiten en meer individuele aandacht.

Tijdsbesteding
In overleg. Overdag of ’s avonds, door de week of in het weekend. U kunt een of meer keer per week komen, maar ook een of twee keer per maand is mogelijk.
Bijzonderheden
Wat verwachten wij van u?
•           affiniteit met dementerende ouderen
•           een open en respectvolle houding
•           geduld, tact en inlevingsvermogen
•           goede sociale vaardigheden
Wat bieden wij?
•           zinvol vrijwilligerswerk
•           goede instructie en begeleiding
•           een vaste contactpersoon op de afdeling
•           een reiskostenvergoeding als u niet in Amerongen woont
•           een WA- en ongevallenverzekering tijdens de werkzaamheden
•           mogelijkheid tot deelname aan scholing of themabijeenkomsten
•           Een keer per jaar worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet en aan het eind van het jaar ontvangt iedere vrijwilliger een kerstattentie.
De locatie
In De Ridderhof wonen 53 cliënten met psychogeriatrische klachten volgens het concept ‘kleinschalig wonen.’ Medewerkers werken daar zelfstandig op een kleine groep bewoners en bieden deze bewoners intensieve begeleiding en zorg. Huishoudelijke activiteiten worden gezamenlijk ondernomen. Ook heeft De Ridderhof een verzorgingstehuis, waar 32 cliënten de best mogelijke zorg krijgen en 26 aanleunwoningen. De Ridderhof is mooi en rustig gelegen aan de rand van Amerongen en is goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer.
Doel van de organisatie
QuaRijn ondersteunt levenskwaliteit en menselijke waardigheid. We richten ons op ouderen, hun naasten en hun hulpverleners in de regio. We staan open voor iedereen ongeacht levensovertuiging of maatschappelijke beschouwing. We hebben woonzorgcentra en woonzorgcomplexen in de gemeenten Bunnik, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede en een Kennis- en Behandelcentrum in Doorn en in Veenendaal. Er werken bij ons zo'n 1200 medewerkers en 600 vrijwilligers. Hierdoor zijn we altijd in de buurt. Dichtbij, nieuwsgierig, gedreven en met vertrouwen, zijn de kernwaarden van waaruit we werken.
QuaRijn wil dat senioren zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen leven in hun eigen buurt, zoals ze gewend zijn. Dit kan omdat we zowel wonen, welzijn als zorgmogelijkheden hebben, ook gespecialiseerde. We sluiten aan bij de persoonlijke situatie van onze cliënt.