Vrijwilliger huiskamer (dagactiviteit) de Ridderhof Amerongen , QuaRijn

Gegevens organisatie:

Organisatie: QuaRijn, locatie De Ridderhof
Contactpersoon: Ivette Albertazzi
Functie contactpersoon: Adviseur vrijwilligerswerk
Adres: De Postmeester 93
Postcode/plaats: 3958 DC Amerongen
Telefoon: 0343-474713
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Website: 
www.gekopdezorg.nl en www.QuaRijn.nl

Doel van de organisatie

QuaRijn ondersteunt levenskwaliteit en menselijke waardigheid. We richten ons op ouderen, hun naasten en hun hulpverleners in de regio. We staan open voor iedereen ongeacht levensovertuiging of maatschappelijke beschouwing. We hebben woonzorgcentra en woonzorgcomplexen in de gemeenten Bunnik, Rhenen, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal en Wijk bij Duurstede en een Kennis- en Behandelcentrum in Doorn en in Veenendaal. Hierdoor zijn we altijd in de buurt. Er werken bij ons zo\'n 1200 medewerkers en 600 vrijwilligers. Dichtbij, nieuwsgierig, gedreven en met vertrouwen, zijn de kernwaarden van waaruit we werken.
QuaRijn wil dat senioren zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk kunnen leven in hun eigen buurt, zoals ze gewend zijn. Dit kan omdat we zowel wonen, welzijn als zorgmogelijkheden hebben, ook gespecialiseerde. We sluiten aan bij de persoonlijke situatie van onze cliënt.
In De Ridderhof wonen 53 cliënten met psychogeriatrische klachten volgens het concept ‘kleinschalig wonen.’ Medewerkers werken daar zelfstandig op een kleine groep bewoners en bieden deze bewoners intensieve begeleiding en zorg. Huishoudelijke activiteiten worden gezamenlijk ondernomen. Ook heeft De Ridderhof een verzorgingstehuis, waar 32 cliënten de best mogelijke zorg krijgen en 26 aanleunwoningen. De Ridderhof is mooi en rustig gelegen aan de rand van Amerongen en is goed bereikbaar met eigen en openbaar vervoer. De huiskamer (dagactiviteit) valt onder de afdeling zorg en welzijn van het verzorgingshuis.

Omschrijving van de werkzaamheden

In de huiskamer vinden ouderen die niet meer zelfstandig hun appartement kunnen verlaten gezelligheid en een zinvolle dagbesteding. Professionele medewerkers bieden allerlei activiteiten aan. Voor vrijwilligers zijn er verschillende mogelijkheden: zij kunnen helpen bij de activiteiten, koffie en thee verzorgen of met een cliënt gaan wandelen of een spelletje doen. Het is belangrijk dat een vrijwilliger een bijdrage kan leveren aan een gezellige sfeer. Dankzij de ondersteuning door vrijwilligers is er meer (individuele) aandacht voor cliënten.

Tijdsbesteding

Een of meer dagdelen per week, maar ook om de week is mogelijk. We zoeken nog vrijwilligers voor verschillende dagdelen.

Bijzonderheden

Wat verwachten wij van u?
•           affiniteit met ouderen
•           een open en respectvolle houding
•           geduld, tact en inlevingsvermogen
•           goede sociale vaardigheden
•           gevoel voor sfeer en ambiance
Wat bieden wij?
•           zinvol vrijwilligerswerk
•           leuke contacten met cliënten, vrijwilligers en medewerkers
•           goede instructie en begeleiding
•           een vaste contactpersoon op de afdeling
•           een reiskostenvergoeding als u niet in Amerongen woont
•           een WA- en ongevallenverzekering tijdens de werkzaamheden
•           mogelijkheid tot deelname aan scholing of themabijeenkomsten
•           Een keer per jaar worden de vrijwilligers in het zonnetje gezet en aan het eind van het jaar ontvangt iedere vrijwilliger een kerstattentie.