Mantelzorg

De sociaal makelaars:

  • geven ondersteuning en advies aan organisaties in
    de gemeente foto mantelzorgersUtrechtse Heuvelrug, die met (jonge) mantelzorgers te maken hebben of krijgen
  • coördineren het Netwerk Mantelzorgondersteuning.
    Het netwerk bestaat uit organisaties, professionals en vrijwilligers die met mantelzorgers werken
  • ondersteunen collectieve initiatieven op het gebied van mantelzorg
  • geven de VoorElkaar, de regionale nieuwsbrief voor mantelzorgers, uit. Klik hier voor de nieuwsbrief VoorElkaar

Neem voor meer informatie contact op met de sociaal makelaar uit een van de dorpen. 

Heeft u vragen als individuele mantelzorger neem dan contact op met de Sociaal Dorpsteams

Klik hier om te lezen wat de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor mantelzorgers kan betekenen en om u op te geven voor het mantelzorgcompliment.


Tineke Eendebak Sociaal Makelaar Volwasenen
Bertine van den Bosch Sociaal Makelaar Volwasenen
Diana Stalenhoef Sociaal Makelaar Volwasenen

Mantel(zorg) vrijwilliger

Het aantal mensen met dementie dat thuis woont blijft groeien en zal naar verwachting alleen maar toenemen. Deze mensen willen graag zo lang mogelijk dingen blijven doen waar ze plezier aan beleven. Na de diagnose ‘dementie’ worden ook vaak, vanuit o.a. onbekendheid, de sociale contacten minder van zowel degene met dementie als voor zijn of haar naasten.

Met begeleiding is er veel te doen, maar de mantelzorger kan niet alles alleen af. Daarom start Stichting Welnúh met het project (mantel)zorgvrijwilligers dementie. Het project (mantel) zorgvrijwilligers richt zich op de mensen met dementie vanaf 75 jaar én op de mantelzorger. Via de inzet van een vaste vrijwilliger, bieden we hulp op maat. Er wordt gekeken naar de wensen en behoeften van beiden. De vrijwilliger biedt aandacht, beweging, plezier en/of structuur, biedt enige verlichting aan de aanwezige mantelzorgers door praktisch te helpen maar is ook een luisterend oor of gaat iets leuks ondernemen met de mantelzorger. In overleg is het allemaal mogelijk.

Belangrijk is dat de (mantel)zorg vrijwilliger zich op regelmatige basis wil inzetten. Regelmaat en vertrouwde gezichten zijn belangrijk en door de vrijwilliger al vroegtijdig in te zetten kan er vertrouwen worden opgebouwd.

Voor het project (Mantel)zorg vrijwilligers zijn we op zoek naar vrijwilligers die het fijn vinden om iets voor een ander te kunnen betekenen en daarbij ook regie kunnen houden over hun eigen agenda omdat er op maat gewerkt wordt. Wilt u meer informatie, zou u graag een (mantel)zorg vrijwilliger willen inzetten of wilt u zich aanmelden als vrijwilliger neem dan contact op met Diana Stalenhoef van Welnúh. U kunt haar bereiken op telefoonnummer 06 86898555 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kijk ook op onze website www.welnuh.nl voor meer informatie.