Vrijwillige inzet

De sociaal makelaars spelen een belangrijke rijke rol in het verbinden van inwoners en organisaties. Verenigingen, ondernemers, inwoners kunnen bij hen terecht als ze meer willen weten over het opstarten van initiatieven, ondersteuning willen op het gebied van vrijwilligerswerk (denk aan fondsenwerving, vrijwilligersbeleid) of iets willen betekenen voor hun dorp/omgeving.

De vacaturebank

Er is een vacaturebank voor het aanbieden van vrijwillige functies. Download het formulier hier en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Inwoners die op zoek zijn naar vrijwilligerswerk kunnen hier vacatures bekijken. Neem hier een kijkje op de vacaturebank.  

Mijn Buurtwelzijn

Mijnbuurtwelzijn.nl is in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in gebruik! Een aantal dorpen werkt al een paar maanden met deze site en andere dorpen zijn recent gestart. Het doel is de betrokkenheid van buurtbewoners te verhogen door nieuws te delen, spullen te lenen, elkaar te helpen en is geïnitieerd door de Dorpsnetwerken, de gemeente en Welnúh. Op de Utrechtse Heuvelrug maken steeds meer inwoners en (vrijwilligers-)organisaties gebruik van deze website. U kunt zich gratis aanmelden en komt dan automatisch terecht op het gedeelte van uw eigen buurt. Wat is er op deze site te vinden?

Buurtnieuws: wanneer is de carnavalsoptocht en welke film draait het filmhuis.
Vragen: buurtbewoners zijn op zoek naar oude muntjes of iemand om mee te wandelen.
Aanbod: de buurvrouw kookt graag iets extra’s en wil dat wel even langsbrengen.
Buurtgids: alle organisaties, verenigingen en bedrijven in de buurt kunnen zich hier opgeven
 
Nieuwsgierig geworden? Maak een profiel aan en kijk welke informatie op de site staat. Hoe meer inwoners zich aanmelden, hoe beter en effectiever de site wordt. Neem een kijkje op www.mijnbuurtwelzijn.nl.

Vrijwilligersverzekeringen 

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een collectieve verzekering voor vrijwilligers en mantelzorgers in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Op de website van de gemeente vindt u meer informatie over deze collectieve verzekering: Vrijwilligers en Mantelzorgverzekering gemeente Utrechtse Heuvelrug

Maatschappelijke stages

Leerlingen van het voortgezet onderwijs doen in het kader van de maatschappelijke stage 30 uur vrijwilligerwerk bij een maatschappelijke organisatie of initiatief. Elk jaar zetten meer dan 350 leerlingen zich op deze manier in voor maatschappelijke doelen in de Utrechtse Heuvelrug. Stagemakelaar Tineke Eendebak organiseert deze stages met de drie middelbare scholen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Lees meer over dit project: Maatschappelijke stages op de Utrechtse Heuvelrug. 
 
Heeft u vragen? Neem dan contact op met één van de Sociaal Makelaars!