Maatschappelijke stages op de Heuvelrug

Wat is een maatschappelijke stage?

Een maatschappelijke stage is een stage waar leerlingen leren hoe het is om zich vrijwillig in te zetten. Leerlingen van de middelbare scholen moeten een maatschappelijke stage lopen. De maatschappelijke stage is geen 'gewone' stage waarmee praktijkervaring in een beroep wordt opgedaan. Het gaat erom anderen te helpen door het doen van vrijwilligerswerk.

Waarom lopen leerlingen een maatschappelijke stage?

De leerlingen leren hoe het voelt om zich voor een ander in te zetten. Ze leren ook hoe belangrijk vrijwilligerswerk is in onze maatschappij. Leerlingen ontdekken organisaties en mensen die ze normaal niet ontmoeten.

Waar lopen leerlingen een maatschappelijke stage?

De leerlingen lopen stage bij een organisatie die geen winst maakt. Leerlingen kunnen zich ook inzetten bij een project in de buurt. Het project moet een maatschappelijk doel hebben, zoals het organiseren van een etentje voor ouderen of een tafeltennistoernooi voor jongeren.

Wie organiseert de maatschappelijke stage?

De stichting Socialel Dorpsteams Utrechtse Heuvelrug organiseert de maatschappelijke stage samen met de drie middelbare scholen op de Heuvelrug:

Wat kan een leerling voor een organisatie of buurt betekenen?

We verwachten dat de leerlingen een aanvulling zijn voor de organisatie waar ze aan de slag gaan. De leerling wordt ingezet als een ‘normale’ vrijwilliger. Waarom werken met maatschappelijke stagiaires?

  • Jongeren weten veel en hebben andere vaardigheden.
  • Veel handen maken licht werk.
  • Jongeren zijn de vrijwilligers van de toekomst
  • Jongeren en ouders worden betrokken bij maatschappelijke doelen. 

Moedoen met de maatschappelijke stages? 

Meedoen met de maatschappelijke stages? Lees hier meer over de maatschappelijke stages op de Heuvelrug. Neem contact op met Tineke Eendebak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 06 12096852.

 

Maatschappelijke stages 2017-2018 

School Utrechtse Heuvelrug Periode Klas Soort stage Uur
Revius Lyceum Doorn en Wijk bij Duurstede okt - apr 2017-2018 2e lintstage 30
Vakcollege Maarsbergen maart - juni 2018 2e lintstage 20
MAVO Doorn  11 dec – 15 dec 2017 3e blokstage 30
School Zeist        
Herman Jordan 19 t/m 22 maart    blokstage 20
De Breul  14 t/m 18 mei   blokstage 25-30

 

 

 

 

 

 

MS op DEV